Hogy miért?

Azért, mert tisztában vagyunk vele, hogy gyökeresen átalakultak a világban és nálunk is a tájékozódás formái, de nem csak a harminc év alattiak, a fölöttiek körében is. A hagyományos eszközök – mint a nyomtatott sajtó, a tévé, vagy éppen a rádió – háttérbe szorultak a világhálón elérhető oldalakkal, közösségi hálózatokkal szemben. Ez persze nem jelenti azt, hogy az előbbieknek végleg lejárt az idejük, de tény, hogy a politikai és civil élet eseményeiről, azok értékeléséről, elemzéséről, a vitákról, véleményekről egyre gyakrabban csak, és kizárólag az online világban olvasnak-hallanak az emberek.

Mi civilek pedig, az általunk vallott értékeket, szemléletmódot, világlátást minél több emberhez szeretnénk eljuttatni, legyen az idős, középkorú vagy fiatal. Azt tapasztaljuk, hogy a nemzeti, keresztény és hagyományokra épülő értékrend, amelynek elkötelezettjei vagyunk, az online térben jelentős hátrányba került a liberális, vagy még pontosabban ultraliberális és kozmopolita nézetekkel szemben. Utóbbiak képviselői hamarabb ébredtek, felismerték az internetben rejlő kapcsolat- és hálózatépítő lehetőségeket, és a nemzetközi pénzforrások fölhasználásával a legszélesebb körben éltek a körülmények teremtette helyzettel, így gomba módra szaporodtak itthon és külföldön is a liberális platformok és ma már behálózzák az egész Földet. Nem beszélve arról, hogy az ún. „techóriások”, mint a Facebook, a Google, a Twitter, a Youtube és a többiek, látványosan és szemérmetlenül tolják a liberálisok szekerét. Ebbéli tevékenységükben már ott tartanak, hogy a világ szinte minden pontján, így hazánkban is, bármikor lekapcsolnak a világhálóról bárkit, aki nem a szerintük „politikailag korrekt” véleményt hangoztatja, és kiáll a hagyományos értékek mellett, aminek hangot is ad.

Jövőre sorsdöntő választás lesz Magyarországon, és a kiélezett politikai küzdelem jelentős része az internetes térben, a közösségi hálók világában zajlik majd. Az a célunk, hogy fontos és pontos hírekkel, tömör, eleven elemzésekkel kapcsolati hálózatot építsünk a velünk azonos értékrendűekkel, mintegy választási lehetőséget teremtve számukra a liberális, globalista online fórumok sokaságával szemben. A CÖF által az elmúlt évtizedben létrehozott, jól működő hálózatokat az online térben szeretnénk bővíteni, ezzel is hozzájárulva a nemzeti értékrend iránt elkötelezett civil társadalom megerősödéséhez. S ahhoz, hogy a 2022-es országgyűlési választást követően is ez az értékrend határozza meg hazánk arculatát.

Fricz Tamás szóvivő, CÖF – CÖKA