Kihirdette a világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét Marco Rossi.

 

A 26 fős keretben 13 NB I-es játékos kapott helyet. A szövetségi kapitány szerint jó erőnlétben vannak a hazai bajnokságban szereplő labdarúgók, valamint megfelelő mennyiségű játékidő van a lábukban.

A válogatott két újonca is NB I-es klubból, a Puskás Akadémiától érkezik a jövő hét elején Telkibe. A kapus Tóth Balázs mellett Marco Rossi bizalmat szavazott a hosszú sérülés és felépülés után ismét rendszeresen pályára lépő Géresi Krisztiánnak.

A szövetségi kapitány Szoboszlai Dominik állapotáról csak annyit tud, hogy a rehabilitációját végzi, a következő hetekben talán több minden kiderül. A jelenlegi keretből hárman is játszhatnak a posztján, Kalmár Zsolt mellett Kleinheisler László és Gazdag Dániel. Marco Rossi megjegyezte, nem lesz egyszerű pótolni az RB Leipzig középpályását.

Rossi elmondta, hogy bár nem mi vagyunk az esélyesek a lengyelek ellen, nem elégszik meg a döntetlennel, mindenképpen arra készíti fel a csapatot, hogy megnyerjük a találkozót.

A válogatott itthon játszó kerettagjai március 18-án, csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a válogatott főhadiszállására. A csapat a Lengyelország elleni első vb-selejtezőjét követően 27-én utazik el San Marinóba, majd az ottani mérkőzés másnapján Andorrába.

A válogatott keretről bővebben itt olvashatnak.