A közelmúlt botránya Romániában, hogy több ezer bennfentes soron kívül kapta meg a Covid-19 elleni vakcinát! Sajnos Dr. Benedek István egyetemi tanárnak nem volt ilyen szerencséje és az sem jutott osztályrészül neki, hogy legalább emberséges körülmények között haljon meg.

Dr. Benedek Imre kardiológus, egyetemi tanár beszélt a román sajtónak arról a drámáról, amit a testvére halála okozott. Dr. Benedek István elismert orvos volt Romániában, ő végezte az első felnőtt-csontvelőátültetést.

Dr. Benedek István elkapta a koronavírust, egy marosvásárhelyi kórházban ápolták. A család szerint ágyhoz kötözve halt meg a doktor.

Prof. Dr. Benedek Imre

„A bátyámat ágyhoz kötözték. A család birtokában van egy videófelvétel, amin látszik, hogy magánál van, összefüggően beszél és kifejezi a véleményét, határozottan kéri, hogy engedjék szabadon„ – mondta az Antena 3-nak Benedek Imre.

„Nemcsak mi, hanem az egész ország egy értékes embert veszített el” — tette hozzá. Külön sajnálatos tényező, hogy az intézmény igazgatója és az orvos is, aki ezt művelte vele, egykor Benedek doktor tanítványa volt.

A neves magyar orvos, dr. Benedek István (Fotó: Szucher Ervin)

„Ha tájékoztattak volna minket az állapotáról, akkor intézkedtünk volna. Lett volna annyi pénzünk, hogy helikopterrel Bécsbe vagy Budapestre küldjük kezelésre. Nem láttam a dokumentációját sem” — mondta a testvér.

Az eredeti írás itt található