Lassan hozzászokunk, hogy napi váltásban tesznek vad, a demokratikus elvekkel köszönő viszonyt sem ápoló kijelentéseket a balliberális szivárványkoalíció politikusai. 

Hol földönfutóvá akarják tenni a fideszes, vagy a Fideszhez közel álló embereket, hol a jogállamiság felfüggesztését vizionálják, amikor szabadon leszámolhatnának mai ellenfeleikkel, és így tovább, egészen a lámpavasig.

Az utóbbi időben a nagyot mondó (és lehetőleg fenyegető) nyilatkozatok mezőnyét Fekete-Győr András, a Momentum elnöke vezeti. Lassan már megkülönböztetni sem lehet mondandóját az ötvenes évek kommunistáinak szavaitól, igazi, vérbő diktatúrára vágyakozik. Ennek az ámokfutásnak a legutóbbi „állomásán” a konzervatív újságírókat (az ő megfogalmazása szerint a propagandistákat) fenyegette, mondván, ha ő lenne a miniszterelnök, például a TV2 vagy éppen az Origo munkatársait, de általában mindazokat, akik „szándékosan rossz hírét keltik” valakinek (gondolhatjuk, kinek), eltiltaná szakmájuk gyakorlásától. Ez derült ki abból a videóból, melynek egy részletét a Hír tv tette közzé.

Íme a demokrácia legtisztább esszenciája: írj rólam olyat, ami nekem nem tetszik és elveszíted az állásodat. Erre számíthatna (demokratikusan, azaz egyenlő módon) valamennyi konzervatív újságíró, ha az a sorscsapás érné az országot, hogy módja lenne megvalósítani fenyegetéseit. Nagyon reméljük, hogy a magyar választók józan ítélete nem ad neki erre esélyt.

Persze már ma is lenne igény rá, hogy a momentumos ilyen módon szálljon szembe a hamis hírek gyártóival, a másoknak rossz hírét keltőkkel, mert a balliberális propaganda orgánumok bőven adnának erre okot, mi azonban nem akarjuk, hogy bárki elhallgattassa őket. Akkor sem, ha tudjuk, nem a Bartók Béla által szabott irányt követik. Bartók ugyanis így vélekedett: „Csak tiszta legyen a forrás!”