Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes megmutatta kedvenc, betonkockákból álló Szent György téri építészeti terveit. Saját komentelői is csak ennyit tudtak a tervekhez fűzni: ez drámaian borzalmas.

Budapest momentumos főpolgármester-helyettese, Kerpel-Fronius Gábor Facebook-posztban vázolta, ő hogyan képzelné el a főváros múzeumi fejlesztését, valamint a Budai Vár helyreállítását. Illusztrációként bemutatja Csomay Zsófia építész Szent György téri, a Sándor-palota és a Karmelita kolostor melletti térség beépítéséről szóló terveit, hozzátéve: „Az elmúlt években több terv született újszerűen gondolkodó építészek asztalán a Galéria Szent György téri bővítéséről, megalkotva a »magyar Akropolisz« koncepciót, amely kulturális funkcióban erősítené meg a Várnegyedet. Ez egybevág a főváros elképzeléseivel is”.

Kerpel-Fronius vízióját saját kommentelői többek között így kommentálták:

„ez drámaian borzalmas”

„Kőhalom, sivárság”

„Ez a terv a színvonalát tekintve 1996 ban is kínos lett volna… maga az elképzelés….nos, engedd el.”

„Hát én ilyen épületeket abszolút nem tudnék támogatni a Várba, ráadásul elvetnénk a magját egy újabb „a baloldal csak tönkreteszi Budát” érvnek. Ne csináljuk, könyörgöm.”

„Nagyon messze áll tőlem a fidesz erőltetett várfejlesztése, de ezeket a képeket nézve, inkább az valósuljon meg. Egy szóval értékelve a fenti elképzeléseket: katasztrófa!”

A teljes cikk a Mandineren olvasható.