Valami nincs rendben Hadházy Ákossal.

A politikus időnként trágár feliratú táblát mutogat az Országgyűlésben, időnként a mindenki számára egyértelmű (a járvány miatt bevezetett) kórházlátogatási tilalom ellenére próbál meg beáramlani a covid-osztályra. Van, hogy akrobata mutatvánnyal akarja szórakoztatni az MTVA közönségét, vagy éppen ugyanott a folyosón fetrengve piheni ki a munkásságával járó fáradalmakat. Esetleg Ludason próbál Lúdas Matyit játszani, aki ott oszt igazságot, ahol akar (és nem ott, ahol kellene). Mert ő a Nagy Hadházy, aki ugyan lukas zokniban jár, de ugye ez is csak azt mutatja, hogy ő a nép egyszerű fia.

De milyen egyszerű!

Ugyanakkor nem tagadható, hogy ez a korunk hőse pazar logikával áldatott meg, amit bizonyított is azzal az álbotránnyal, amit kavarni méltóztatott az Országos Mentőszolgálat körül. Ő, akihez – saját bevallása szerint – panaszos levelek özöne árad a mentősöktől, vélhetőleg egy számítógép monitoráról készített képernyőképpel „bizonyította”, hogy az összeomlás szélére került a Mentőszolgálat, ugyanis sok a segélykérő hívás.

Leszámítva azt az apróságot, hogy úgy mellékesen járvány van, azaz értelemszerű, hogy ezért az átlagoshoz mérten nagyobb a hívások száma, vajon milyen logika szerint bizonyítja ez a „közelgő összeomlást”? Ha legalább mellékelt volna a mélyen tisztelt lépcsőharcos egy másik számot, amely azt mutatja, hogy nagyjából hány esethez képes naponta kivonulni a Mentőszolgálat, akkor kicsivel beljebb lennénk.

Így azonban hol is vagyunk? A lehető legnagyobb semmi közepén.

Ami viszont biztos: az Országos Mentőszolgálat dolgozói hatalmas munkát végeznek, amiért csak a hála és köszönet szavaival szabadna beszélni róluk. Bár Hadházy azt állítja, hogy háborgása éppen a túlterhelt mentősök érdekében vett rajta erőt, az összkép nem erre vall. Csak újabb botrányt szeretett volna kavarni és a kormányra mutogatni: lám, kevés a mentős, ezt sem tudták megoldani.

Képviselő úr, olvassa le azt a táblát, amit olyan bátran mutogatott az Országgyűlésben.