Tovább erősödik az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa és a kecskeméti önkormányzat közötti együttműködés a gondozott fiatalok segítése érdekében. Elkészült az erről szóló megállapodás, amelynek lényege, hogy a helyi ingatlan-ügyeket bonyolító KIK-FOR Kft. bevonásával önkormányzati bérlakáshoz juthatnak az Ifjúsági Programban résztvevő fiatal felnőttek.

A bérlőket az SOS Gyermekfalu jelöli ki. Az együttműködésnek köszönhetően a város is segítheti a korábban gondozásban részesülő nagykorúvá vált fiatalok társadalomba történő integrálódását, az önálló életvitel fokozatos kialakítását.

A lakások felújítását az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa vállalta. Az Ifjúsági Program keretében a résztvevőket folyamatosan segíti majd, és együttműködik a KIK-FOR Kft-vel a bérleti szerződések rendelkezéseivel ellentétes magatartások kezelésében. Továbbá vállalja, hogy helytáll az esetlegesen felmerülő bérlői tartozásokért is.

A program egybevág a város ifjúságot támogató törekvéseivel, illetve azzal a céllal, hogy a fiatalokat helyben tarthassák.

Forrás: Hiros.hu

Fotó: Hirosveny.hu