Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a főváros új vezetése által leállított program a kormány támogatásával tovább folytatódhat.

Szatmáry Ákos erről Facebook-oldalán számolt be.

„A Kertváros és Zugló-Alsórákos elmúlt 50 évének, de valószínűleg az elkövetkező 50 évnek is a legjelentősebb közlekedési fejlesztése lesz a HÉV-metró összekötése. Ennek megvalósításához hatalmasat léptünk előre, ugyanis a kormány 4,6 milliárd forinttal támogatja a projekt folytatását. Ezt Gulyás Gergely miniszter úrral jelenthettük be a mai napon.

Fővárosi feladatként indult a beruházás, de sajnos a jelenlegi budapesti vezetés leállította azt, emiatt másfél évet elvesztegettünk. De nem hagytuk, hogy eddigi erőfeszítéseink a semmibe vesszenek.

Mi kertvárosiak büszkék lehetünk erre a napra, hiszen a folytatás innen a Kertvárosból indult. Kovács Péter polgármester úrral határozottan kiálltunk ugyanis a fejlesztés mellett, és meg tudtuk győzni a kormányt arról, hogy vegye saját kézbe az ügyet és biztosítson forrást a folytatáshoz. A Kertvárost és Zuglót érintő szakaszok kiviteli tervei jó eséllyel már 2022-re meglesznek, a 2021 és 2027 közötti pénzügyi ciklusban pedig a teljes beruházással végezhetnk.”