Bartók Béla születésének 140. évfordulóján a Szent Efrém Férfikar Szokolay Dongó Balázzsal lép fel a Hagyományok Háza SzínpadON című online sorozatában.

Időutazásra invitál a Szent Efrém Férfikar Bartók in Motion című 70 perces koncertszínházi előadása. A darabot Bubnó Tamás, Liszt-díjas érdemes művész koncepciója alapján alkotta meg a Szent Efrém Férfikar.

A jubileumi műsorban Bartók férfikarai és az ezeket keretbe foglaló népdalok a férfi életének állomásait, lelki stációit bemutató mesét alakítanak ki. Megjelennek az eszmélés, a gyengébbik nemmel való találkozás, a küzdelem, a visszatekintés és a halál mérföldköveinél készített pillanatképek. A Bartók in Motion című koncertszínházi előadással a Szent Efrém Férfikar célja, hogy ezeket a kevésbé ismert remekműveket is élvezetesen, mindenki számára befogadható módon mutassa be.

Az előadást a Szent Efrém Férfikar eredetileg 2020. szeptember 26-án New Yorkban tervezte bemutatni – Bartók Béla életének utolsó állomásán – halálának 75. évfordulóján. A járványhelyzet miatt meghiúsult bemutató így 2021. március 25-én, Bartók születésének 140. évfordulóján a Hagyományok Házában valósul meg online közvetítéssel.

Forrás: hagyomanyokhaza.hu