Bár Vadai Ágnes magából kikelve tiltakozott az országgyűlésben az ellen, hogy az ellenzéket oltásellenesnek nevezzék, a tények azt sugallják, hogy jobbára igenis oltásellenesek. Csak éppen nagyon alattomosan azok.

Nem általában a koronavírus elleni vakcinákat támadják, „csak” azokat, amelyekből több érkezik. Szerintük, ami „nyugatról” jön és a tévedhetetlen, csodálatos Európai Unió jóváhagyó pecsétjét hordozza, az maga a manna, ami keletről, az a veszedelem. Olyan kicsinységek, mint az, hogy a kínai oltóanyaggal már milliókat oltottak be, nem zavarja a nagy tudású ellenzéki – önjelölt – „virológusokat”. Aláírásokat gyűjtenek, emberkísérletről hápognak – miért is?

A válasz egyszerű: ezek ugyanazt szajkózzák, mint uniós (vagy azon kívüli) gazdáik. Csak otrombább módon. Azok ott Brüsszelben időt húznak, aminek nyilvánvalóan politikai és üzleti célja van. Ezt a vak is látja. Milyen érdekes, hogy a „nyugati” vakcinák jóváhagyása villámgyorsan megtörtént, míg a „keletieket” valahogy nem sikerül bevizsgálni.

Egyre több uniós tagállam ébred rá, hogy a végtelenségig eltartana, ha csak nyugati oltóanyagot használnának, úgyhogy érdeklődni kezdenek az orosz vakcina iránt, a németek, osztrákok már gyártani is szeretnék azt. Brüsszelből ennek ellenére az az üzenet hallatszik, hogy „nem kell az orosz”.

Kár ragozni, Dömötör Csaba szavait idézve „kilóg a hatemeletes lóláb”.

Szerencsére mi nem így gondolkodtunk, amikor a „Brüsszel majd megvéd” helyett a „megvédjük magunkat” utat választottuk. Ha nem ezt tettük volna, legalább 700 ezerrel kevesebb magyar ember kapta volna meg az életvédő oltást.

A kérdést persze még most is sokan (nem hátsó szándék nélkül) felteszik: minek a kínai és az orosz oltóanyag?

Rákay Philip erre a közösségi oldalán közzétett videó összeállítással válaszolt.