A „német propaganda” kifejezés hallatán minden bizonnyal sokak hátán a hideg futkos, és valószínűleg Goebbels tevékenysége is eszébe jut néhányaknak. Pedig német propaganda nem csupán a náci Harmadik Birodalom idején működött, hanem előtte és annak bukása után is – írta a Hirado.hu nyomán a Demokrata.

A Deutsche Welle az Euronews-hoz hasonlóan egy választási év előtt kezd magyar sugárzásba. Utóbbi a migrációs válság idején egyértelműen bevándorláspárti riportokat készített, és a magyar kormány álláspontját igyekezett aláásni.

Boris Kálnoky, a Die Welt korábbi budapesti és közép-európai tudósítója és a Mathias Corvinus Collegium médiaiskolájának vezetője ezzel kapcsolatban azt mondta a Kossuth Rádióban, hogy a német médiában íratlan szabályként ott van,  hogy „Magyarországról vagy rosszat, vagy semmit”, aki pedig ezt a szabályt megszegi, arra rásütik annak a bélyegét, hogy a nacionalista, antiszemita erők mellett áll.

Alig egy hónapja írta meg a Magyar Nemzet, hogy a Budapester Zeitung kiadó-főszerkesztője, Jan Mainka szerint az otthoni kollégáit is baloldali meggyőződésük vezérli, amely erősebb a tények tiszteleténél. Ugyanebben a cikkben emlékeztetnek arra , hogy nemrég a Der Spiegel így fogalmazott: „Orbán Viktor miniszterelnök uszít a melegek, a leszbikusok és mások ellen, akik nem követik buzgón a konzervatív családeszményt” A Deutsche Welle szerint: „Az Orbán-kormány udvarol az antiszemitáknak, és antiszemita retorikát alkalmaz” Hogy a lap két legutóbbi, Magyarországot lejárató videóját még csak ne is említsük.

Vajon mi történne, ha a magyar közszolgálati televízióban mondjuk Európa gyilkosaként emlegetnék a német kancellárt, hiszen neki (is) köszönhetően özönlenek ide az illegális bevándorlók, akik nem csupán a terrorizmust, de az engesztelhetetlen antiszemitizmust is magukkal hozták. Nálunk nyugodtan sétálhat az utcán kipát viselve zsidó honfitársunk, ugyanez Németországban életveszélyes cselekedet. Akkor hol is dúl az antiszemitizmus?

A szóban forgó, minden tekintetben hazug cikkek ellen a berlini magyar nagykövet több alkalommal szót emelt, de az pusztába kiáltott szó maradt.