Mint ismeretes, csütörtök délután elindult egy olyan honlap, amelyen mindenki ellenőrizheti, hogy rendben van-e a regisztrációja. Ezt ezen a linken lehet megtenni.

Megírtuk, hogy érdemes pár napot még várni annak, aki regisztrált, hogy megjelenjen a rendszerben a jelentkezése. Aki viszont nem találja magát egy-két hét után sem, az valószínű rosszul vitte be adatait.

A lekérdezéshez meg kell adni a TAJ-számot és a születési dátumot. Akinek a honlap megerősíti, hogy van regisztrációja, annak nem kell semmit sem tennie. Akinek egy „nem, az ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg” – szöveg jelenik meg, annak sem kell megijedni, mert néhány nap szükséges az adatok feldolgozásához. Ha több hét telt el a regisztráció óta, és akkor is nemleges válasz jelenik meg, akkor az adatokat az
[email protected]  oldalra elküldve lehet javítani.

A tegnapi napon valóban akadozott a honlap elérése, a ellenzéki sajtó rögtön “rá is ugrott” a témára. Az csak pénteken, a Kossuth Rádió Déli Krónikájából derült ki, hogy az operatív törzs szerint egy 600 ezres, úgynevezett DDOS támadás érte a honlapot, ismeretlen szerverekről. Ennek éppen az volt a célja, hogy a honlapot  megbénítsák és ne lehessen azt elérni.
Az ügyet átadták a rendőrségnek, a honlap azóta hibátlanul üzemel.