Legszomorúbb a közösségi médiában olvasható „vakcina novellák” kapcsán, hogy az egyes emberek politikai nézeteiket, inkább indulataikat igyekeznek ezen kis írásokban belezsúfolni. Én csak leírom, úgy ahogy történt.

Február közepén regisztráltam a https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra az oltásra. A körzeti orvosom hamarosan arról informált, hogy megkapta a körzetében a regisztráltak listáját, amint sor kerül rám jelezni fogja. De még sokat vannak előttem! Igen, – gondoltam egyszerre nem megy és vártam türelemmel, igyekeztem védekezni maszkkal, távolságtartással stb. E hét elején felhívott az orvos, hogy a „Bajcsi-kórház oltópontjára” kell mennünk a feleségemmel és további tájékoztatást ott kapunk. Kicsit aggodalmaskodtunk: túl sokan lesznek, zsúfoltság várható, ideges lesz mindenki. A Bajcsi egy elég nagy állami kórház és sokat posztolgattak ezen intézményekben folyó oltásokkal járó zsúfoltságról, szervezetlenségről, összevisszaságról.

Beléptünk a kapun, majd a fotocellás ajtón, megmérték hőmérsékletünket, egy fiatal medikus hellyel kínált minket, elmondta, milyen lépések várhatók. Kaptunk egy információs lapot, melyen a lehetséges betegségeinkről, gyógyszerallergiáról stb. érdeklődtek. Ezt követően várakoznunk kellett kb. 10 percet, majd hangosbemondón hívtak, hogy lépjünk be egy újabb zsilipen.

Egy nagyobb terembe értünk, ahol megfelelő távolságra ülhettek a várakozók, majd pár perc múlva név szerint szólítottak. Egy főorvos asszony újra kikérdezett, majd közölték, hogy Pfizer vakcinával fognak beoltani – ezt a körzeti orvos előre valószínűsítette -, előfordulhat a tű helyének bepirosodása, 1-2 napos nem túl magas láz, mint az influenza oltásoknál.

Ezt követően megkaptam az oltást, majd kérték, hogy 20 percet még üljek a folyosón, ha mégis lenne valamilyen allergiás reakció, arra gyors kezelést tudjanak adni. Feleségemmel ugyanez történt.

Hamarosan egy másik medikus érkezett, egy szimpatikus fiatalember, aki egy igazolást adott arról, hogy az első vakcinát ma megkaptuk és április végén várható a következő, de megnyugtatott, már ez is jelentős védettséget nyújt.

Érkezésünkhöz képest nagyjából háromnegyed óra múlva távoztunk az oltópontról és arról beszélgettünk milyen szörnyű hisztéria uralkodik a szervezetlenségről meg a kapkodásról. Ehhez képest mintha egy másik országban lennénk. Ahol béke van, nyugalom, szervezettség, biztonság.

Két napja történt mindez. Jól vagyunk!