A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján kalkulátort indított a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások összehasonlítására.

A kalkulátorral egyelőre három biztosító minősített otthonbiztosításai hasonlíthatók össze. Ez a szám hamarosan, a februárban jogosultságot szerzett három biztosító belépésével hatra bővül.

A fogyasztóbarát lakáshitelek és személyi hitelek hasonló összehasonlító programja már korábban elindult – valamennyi fogyasztóbarát konstrukció elérhető a www.mnb.hu/fogyasztobarat honlapon.

A már értékesített minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások 65 milliárd forintnyi háztartási vagyont védenek az MNB adatai szerint.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások egy bővített alapcsomagot tartalmaznak, amely a 15 alapvető elemi kockázatot (például tűz, vihar, villámcsapás) és további 5 gyakori háztartási kártípust (például vízkár, betöréses lopás, üvegtörés) ölel fel. A terméktípusra a jegybank gyorsabb kárrendezést, digitális folyamatokat, családbarát szolgáltatásokat, illetve negyedévenkénti felmondási lehetőséget ír elő.

MTI / Fotó: MNB