A DK vezetői pózolnak a Facebookon közzétett fotón, Dobreven át Vágó Istvánig. Gyurcsány szerint ők hoznak majd létre egy nyugodt Magyarországot.

„Mi vagyunk az európai magyarok! Akik 2022 után létrehoznak egy nyugodt, európai Magyarországot”

– írja Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök által biztosított nyugalomról valamennyien szerezhettünk már tapasztalatokat; ki gumilövedék vagy füstgránát formájában, ki a vállalkozása temetésénél, legtöbben azonban az ország államcsődközeli állapotára, a morális lealjasulásra, illetve a gáz- és villanyárak égbeszökésére emlékszünk. Tényleg nyugodt időszak volt Gyurcsány országlása…

Most, a rombolásban fogant pártjának vezetőivel karöltve ismét nyugalmat ígér – „nem kell félni, nem fog fájni” –, csak győzzük türelemmel kivárni. Vagy talán ne. Az „európai magyarok” definíció szintén megérne egy misét, különösen a magyar vonatkozása, de minden bizonnyal Gyurcsány ezúttal is, ahogy végső soron már megszokhattuk, az őszödi beszéd vezérelveit követi, s hazudik reggel, éjjel meg este.

De vajon ki lehet az az úriember, akinek megakadt torkán a pillanat, s a férje mellett pózoló Dobrev Klára nyakába köhint?