Mi is beszámoltunk arról, hogy a főváros vezetése és a kabinet még március 25-én tárgyalt a Budapestnek járó pénzek felhasználásáról a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülésén.  Ezt követően a főpolgármester közösségi oldalán megjegyezte, akkor tekinti érvényesnek a megegyezést, ha az Orbán-kormány hivatalos dokumentumot ad ki erről.

Hozzá tette: Hiszem, ha látom.

Mint kiderült, a megállapodás minden részlete március 31-én megjelent a Hivatalos Értesítőben.

De hát KARIGERI nyughatatlan, mindegy, hogy mivel, a lényeg, hogy kötözködni tudjon. Nem elég a 3 ezer milliárd forintos uniós forrás, amit írásban is rögzítettek, most a Városliget miatt gáncsoskodik.

Az írásos dokumentum megjelenésének napján nyílt levelet írt Gulyás Gergely miniszternek, amelyben helyettesével egyetemben azt sérelmezik, hogy tudtuk nélkül újabb építkezés indult a Városligetben. Azt kifogásolják, hogy a Mimóza-domb néven lehatárolt területen egy látvány terv szerint hőlégballon leszállópálya és vendéglátóhely épülne.

A hosszas levél végén pedig kérik a miniszter úr intézkedését, de imigyen: Kérem intézkedjen, vagy mi fogunk intézkedni. Reméljük ez így elég egyértelmű és egyenes beszéd.

Gulyás Gergely közösségi oldalán válaszolt a nyílt levélre, amelyben többek között ez áll:

„A városligeti parkrendezés keretében elbontjuk a parkot elcsúfító, graffitikkel lefújt, leromlott állapotú egykori FŐKERT telephely épületét, melynek helyén több mint 1500 négyzetméter új zöldfelületet hozunk létre, és visszatér a Liget egykori népszerű attrakciója, a több mint százéves múltra visszatekintő Ballon kilátó, ahol helyet kap egy kávézó is, amely mindösszesen 120 négyzetmétert vesz igénybe. Itt állt évekig egy hatalmas sörsátor, amelyet elbontottunk. A kávézó ennek a területnek a töredékét foglalja el.”

A válaszlevél itt olvasható.

A főpolgármester nyílt levele itt olvasható.

Címkép: Magyar Hírlap