Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel is az Operatív Törzs ülésén vett részt, majd a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.

Kiemelte, hogy már több mint 4 millió ember regisztrált, de ez még kevés. Éppen ezért ismét kampányt indítanak, hogy még több embert vegyenek rá a regisztrálásra. Ugyanis május elejétől számítva 10 naponként egymillió oltást tudnak majd beadni, így június elejére 7 millió beoltott lehet, de ehhez elég regisztrált kell.

Bejelentette, hogy az iskolák az április 19-ei újra indítására felkészültek, de az Operatív Törzs ülésén úgy döntöttek, hogy a középiskolákban nem április 19-én, hanem május 10-én kezdik meg a tantermi oktatást.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy csak írásbeli érettségi lesz. Ez így fair, mert tavaly is csak írásbeli érettségi volt – mondta.

Sok egyéb mellett szóba került a vakcina beszerzés is, amelyre miniszterelnök úgy reagált, mi azt mondtuk, hogy nemcsak az árat, hanem az időpontot is figyelembe kell venni. A kínai és orosz vakcina esetében is ugyanolyan támadásokat kapott az ország, Brüsszelben, mint a migrációnál és a kerítésépítésnél. Érdekes, most pedig Bajorország orosz vakcinát akar rendelni és az osztrákok is ezen gondolkodnak.