Karácsony és elvtársai most épp azt találták ki, hogy a kormány regisztráció nélkül is oltson, mert regisztrálni ugyebár a XXI. században igen bonyolult eljárásnak minősül. Majd ők segítenek – könyörgünk, inkább ne! –, mondják, de azért nem mulasztanak el egy kicsit stadionozni, ha már… Ha már ők annyira, de annyira oltáspártiak (lettek néhány napja), és kizárólag az ország, nemkülönben a magyar emberek érdekeit tartják szem előtt. Legalábbis ezzel a közleménnyel örvendeztetett meg ma bennünket a mi derék ellenzékünk, amely írásuk a „most nem politikai csatákat kell vívni” jeligével érkezhetett a Magyar Távirati Irodába.

Ellenzéki pártok és a főpolgármester is azt javasolja a kormánynak, hogy törölje el a koronavírus elleni oltásokra szóló regisztrációt a lakosság minél gyorsabb és szélesebb körű beoltása érdekében.

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményükben arra tesznek javaslatot, hogy legyen elég a TAJ-kártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat, a kormány pedig jelölje ki a regisztráció nélküli oltás helyszíneit például a stadionokban, majd az önkormányzatok bevonásával végezze el a feladatot.

A regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma – fogalmaznak az ellenzéki pártok, hozzátéve,

„most nem politikai csatákat kell vívni, hanem az ország és minden magyar ember érdekét kell nézni”.

Karácsony Gergely Facebook-posztjában azt írta, az önkormányzatok készek és képesek a kormánynak segítséget nyújtani a regisztráció nélküli oltási programban.

„A stadionokban a továbbra is drámai járványhelyzetben nem teltházas meccsekre, hanem a tömeges oltásra alkalmas oltópontok kialakítására van szükség”

– jelentette ki a főpolgármester.

MTI / civilek.info