Schittl Eszter és a CitizenGO csapata jelentős eredményeket ért el az ENSZ nők helyzetével foglalkozó bizottságának 65. ülésszakán.

A tárgyalások során sikerült megállítani az eredeti dokumentumtervezet abortuszpárti tartalmainak egy részét, és fontos, családbarát pontokkal kiegészíteni az anyagot.

Pedig idén nehezebb dolga volt a családvédőknek, hiszen az Egyesült Államok adminisztrációja már az életellenes oldalt erősítette. Az elért sikerekhez nagyban hozzájárultak a Genfi Konszenzus Nyilatkozat résztvevő államai Brazília vezetésével, illetve az afrikai országok, akik egyesítve erőiket meg tudták akadályozni a legradikálisabb élet- és családellenes nyelvezet elfogadását, és ki tudták egészíteni a nyilatkozatot fontos hiányzó családbarát pontokkal.

Kimondhatjuk emellett, hogy az eredményekhez a CitizenGO csapata is hozzájárult az élet- és családpárti társadalmi nyomás részeként.

Több mint kétszázezren küldtek üzenetet a delegáltaknak a szervezet petícióján keresztül.

„Az abortusz nem egészség” üzenettel járt körbe az ENSZ New York-i épülete körül a CitizenGO busza a konferencia alatt, ezzel felhívva a döntéshozók és a közvélemény figyelmét a kérdésre.

Ugyanezzel az üzenettel hirdetést tettek közzé a New York-i sajtóban, illetve eljuttatták az aláírásokat a különböző államok küldötteihez.

Közvetlenül lobbiztak néhány küldöttnél, bátorítva őket a világméretű élet- és családellenes törekvésekkel szembeni fellépésre.

Összefoglalva: csalódottan távoztak a konferenciáról az életellenes delegációk, mivel Brazília, a Szentszék, az afrikai csoportok és számos olyan állampolgár ellenállásával találkoztak, mint amilyen a CitizenGO-é is: jószádékú és józan gondolkodású emberek, akik látják, hogy a nők helyzetén nem az abortusz, vagy a különféle LMBTQ-törekvések segíthetnek.