Gyurcsány Ferenc mai, a szokásos stílusban elkövetett posztjában azt fejtegeti, miért is oltáspártiak ők, az oltásellenesek.

Oltásellenes a dédnagymamátok térdkalácsa! Ahogy látom, épp ellenkezőleg. A Publicus Intézet friss kutatása szerint az ellenzéki szavazóknál nagyobb az oltási hajlandóság. Ezért is Gyurcsány a hibás? Hogy pont a ti világotok hisz kevésbé a vakcinában, a normalitásban. Persze szerintetek lehet, hogy két ima Orbánért jobb, mint egy oltás, de mi nem ezt gondoljuk. Inkább regisztráljatok az oltásra! Mert az a megoldás.

Való igaz, minden normális ember szerint az oltás az egyetlen megoldás a járvány megfékezésére, ám akad itt egy aprócska bökkenő: ez a néhány napja, szavak szintjén legalábbis oltáspártivá avanzsált ellenzék, e pillanatig sem vonta még vissza azt az általuk benyújtott, az alábbi videón jól látható országgyűlési határozatot, amelyben ötven baloldali képviselő – Gyurcsány Ferenccel az élen természetesen – a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelte.

Már csak az a kérdés, hogyan lehet valaki a koronavírus elleni oltás támogatója, és követelheti az erre szolgáló oltóanyagok használatának felfüggesztését egyszerre?

Fotó: MTI/Máthé Zoltán