A baloldali egység újabb útelágazódáshoz ért, egyre több ellenzéki politikus ismeri be ugyanis, hogy elhibázott volt a keleti vakcinák ellen folytatott kampányuk. Még Medgyessy Péter a baloldal egykori miniszterelnöke is bírálta a DK oltásellenes megnyilvánulásait.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője Medgyessy Péterrel készített videóbeszélgetést Youtube-csatornáján. A volt miniszterelnök a beszélgetés során a többi között a baloldal oltásellenességét illető vádakra is reagált. Ennek során Ujhelyi kérdésére válaszolva elmondta: szerinte a közelgő 2022-es választás miatt a kormány kampányának része lehet majd a baloldal oltásellenességének népszerűsítése, ami így benn fog maradni a közvélemény formálásában, ami nagyon-nagyon rossz, ugyanakkor hozzátette: bár azért azt a becsület kedvéért hozzá kell tennem, hogy a DK elkövetett egy hibát.

„Azt a hibát, hogy elkezdte mondogatni azt, hogy a kínai oltást addig ne fogadjuk el, meg az oroszt sem, ameddig nincs róla európai uniós bizonyítvány. Ez még önmagában egy darabig talán lehetett jószándék is, és én ezt nem akarom elvitatni. Amikor rosszra fordult, az az, amikor kiderült, hogy beindult az oltakozás, és ebbe az irányba is elment, és bizony, nagyon sok sikert hozott Magyarországnak. Ekkor valakinek a DK-ból ki kellett volna állnia, és azt kellett volna mondja […], hogy bocsánat, tévedtünk.”

– idézte a volt miniszterelnökkel készült interjút a Mandiner.

A kínai Fudan Egyetem budapesti megjelenéséról úgy vélekedik Medgyessy, hogy egy jó kezdeményezés, de valahol „eltorzult” a projekt. Nemzetbiztonsági szempontból nem tartja aggályosnak a kínai egyetem idejövetelét. Bármelyik egyetem lehet kémközpont – mondta. Tudáspolitikai szempontból is jó lépés lehet a Fudan Egyetem megépülése, mivel a világ legjobb 40 egyeteme között van, sok tudást, kutatást hozhat Magyarországra.

Fotó: Földházi Árpád

Forrás: pestisracok.hu