Tegnap kezdődött és csütörtökig tart Debrecenben az 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) állam- és jogtudományi szekciójának online ünnepsége. Ezen részt vett és felszólalt Dr. Varga Judit igazságügyminiszter is, aki ma a következőket írta közösségi oldalára:

Az egyetemistákon a sor, hogy tanulmányaik végeztével az „egység a sokféleségben” jeligének megfelelően vigyék tovább hazánkat a megkezdett úton. Egy olyan Európában, ahol az egység és a különböző tagállamok sokszínűsége azonos súlyú, egyenrangú értékek.

Csak nemzeti sajátosságaink megtartása és továbbvitele mellett lehetünk hű és elkötelezett európaiak. Ehhez a vállalkozáshoz adhat muníciót a tudományos diákkörökben való részvétel, valamint az országos és nemzetközi versenyeken történő megmérettetés.

Ezúton is gratulálok valamennyi hallgatónak, aki pályaművet nyújtott be az idei OTDK-ra. A hétfői nap folyamán az ünnepélyes egyetemi nyitóbeszéd után találkoztam Kósa Lajossal, Papp László polgármesterrel, valamint a debreceni törvényszék és az ítélőtábla elnökével is.