A korszerű és egészséges táplálkozás megteremtésének helye a családban, óvodában és iskolában van. A gyermekek és felnőttek étkezési szokásaikat legtöbbször otthonról hozzák. Ezért is fontos már a születéstől figyelembe venni a táplálkozástudomány eredményeit, útmutatásait elfogadni. Különböző korúak élettani szükségletei változóak.

Portálunkon hetente jelentkezik főzőcske műsorunk, amely olyan ételféleségeket kínál, ahol előtérbe helyeztük a gyermek- és diákélelmezés korszerűsítését.

Buday Péter mesterszakács az „Ízig-varázs” könyv receptúrái alapján tavaszi, nyári, őszi és téli kínálattal készíti el az ételféleségeket. Séfünk főzésre, sütésre és a komplettált összetételű étkezési fogások újszerű technológiájára tanít. Reményeink szerint a bemutatásra kerülő ételféleségek, amelyek receptúrái is elérhetők lesznek, közkedveltté válnak a gyermek- és diákétkeztetésen túl az otthoni reggeli, ebéd és vacsora készítés során. Az ízek mestere vallja, hogy az ételek akkor vizsgáznak jelesre, ha azt a gyerekek és a család minden tagja maradék nélkül, jóízűen elfogyasztja.

Az Ízig-varázs könyv megálmodója Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke, aki majd 15 évig volt felelős a Budapesti Gyermekélelmezési Vállalatnál kétszázezer óvodás, iskolás gyermek napi étkeztetéséért. A Magyar Szakács- és Cukrászszövetség nagy aranyérmének tulajdonosa. Újításait alkalmazta a konzervipar és a hűtőipar is. Mesterszakács édesapja hagyományozta rá a szakma szeretetét.

A CÖF-CÖKA hálás Buday Pétert mesterszakácsnak, aki újító szellemben elvállalta az Ízig-varázs könyv megírását, amelyből most sorozatként folyamatosan bemutatja az ételek elkészítését.

Adásaink rövidesen láthatók lesznek.