„Nem túl magas” a hatékonysága a jelenleg használt kínai koronavírus-elleni vakcináknak – mondta szombaton egy konferencián a kínai járványügyi központ vezetője, Gao Fu. Ezzel ugyan semmi újat nem mondott, hiszen azt már eddig is tudtuk, hogy a Sinovac vakcinája a második oltás után nem sokkal, de meghaladja az 50 százalékot, az általunk is használt Sinopharm vakcina pedig a második oltás után 79, 5 százalékos védettséget ad.

A „nem túl magas” kifejezés arra vonatkozott, hogy a nyugati mRNS-alapú vakcinák hatékonysága 92-95 százalék között van, éppen ezért, Gao Fu előre vetítette, hogy Kína is gyártani fog ilyen elven működő oltóanyagot.

Mindenesetre az AP hírügynökség jelentésére azonnal lecsapott a moslékkoalíció mert azzal igazolni vélték saját oltásellenességüket – már ami a „keleti” vakcinákat illeti.

Ez ügyben Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára mai Facebook posztjában a DK egyik „arcának”, Vágó Istvánnak válaszolt, eképpen.
A Gyurcsány-párti Vágó István járt az ATV-ben, és azt mondta, hogy a baloldal nem oltásellenes. Ők „keleti vakcina ellenesek.

Meg azt is mondta, hogy ez „nem a politikáról, hanem az emberek egészségéről szól.” És az ATV épületének plafonja mindezt beszakadás nélkül kibírta! (…)

De itt valójában nem a vakcinákról van szó. Itt a baloldal hatalomvágyáról van szó. Arról van szó, hogy 3 választást vesztettek, és most azt mondták: nyerünk, akkor is, ha az emberek beledöglenek.

A baloldal betegeken és halottakon átsétálva akar hatalmat szerezni. Vágó úrnak a keleti vakcináktól „áll égnek a haja”, nekem meg ettől. Az emberek oltás nélkül veszélyben vannak.
Mindenki életveszélyben van, aki az oltásellenes baloldalra hallgat. Most is nyilvánvaló a baloldal hazugsága, hiszen már a szlovákok, az osztrákok, a bajorok és sokan mások is a keleti vakcinákat keresik, vásárolják.

De rövidesen, amikor az átoltottság eléri az 5-6 millió embert, teljesen nyilvánvaló lesz, hogy a baloldal hazug és aljas halálkampányt folytatott. (Talán ezért is érdemes lenne befejezni.)

Kép: Magyar Hírlap