Az idén is elkészítették a „civil jogvédők” azt a dokumentumot, amelyet – némi változtatással – az Európai Bizottság majd kiad hivatalos jelentésként. „A Soros NGO-k évek óta minden fronton támadják a magyar kormányt, folyamatos nyomásgyakorlással akarják elérni, hogy végre büntessék meg hazánkat. Ennek legfőbb oka, hogy elutasítjuk a tömeges migrációt”– mondta a Magyar Hírlapnak Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára.

Nem számítottunk semmi másra a Soros-szervezetektől – kommentálta a politikus azt, hogy nyolc hazai szervezet nemrég egy újabb, hazánkat lejárató jelentést juttatott el az Európai Bizottsághoz (EB) a Magyarországról szóló, idei jogállamisági jelentéshez, amit valószínűleg nyáron adnak majd ki.

„Minden évben előadják ezt a színjátékot: saját észrevételeikkel
járulnak hozzá az EB tervezetéhez, majd a bizottság szinte egy az egyben átvéve ezt később kiadja hivatalos jelentésként. A Soros-hálózatnak ugyanis mindenütt megvannak az emberei” – tette hozzá az államtitkár.

A március közepén nyilvánosságra hozott „szakmai anyagban” az Amnesty International Magyarország, az Eötvös Károly Intézet, a K-Monitor, a Magyar Helsinki Bizottság, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Political Capital, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ ) és a Transparency International Magyarország azt írja: 2020-ban tovább romlott a helyzet a jogállamiságot súlyosan veszélyeztető problémák tekintetében hazánkban.

A miniszterhelyettes emlékeztetett arra, hogy a hazai Soros-szervezetek a tömeges és illegális bevándorlás elutasítása miatt a mai napig próbálják lejáratni az országot a nemzetközi fórumokon. Szintén ők voltak azok, akik hathatós támogatást nyújtottak a börtönbizniszhez, majd miután a kormány ennek gátat szabott, a világjárvány idején a kórházi ágyak felszabadítása kapcsán belekezdtek a betegbizniszbe, és az egészségügyi ellátással bármilyen okból elégedetlenek között kezdtek el ügyfeleket toborozni.

Nem számít nekik az emberek sorsa vagy élete, csak a saját pénztárcájuk – állapította meg Völner.

Mit is lehet tenni? Már a 2017-es, a külföldről finanszírozott NGO-k átláthatóságáról szóló magyar törvényt – amely az Európa Tanács Velencei Bizottságának szempontjait figyelembe véve került kimunkálásra – is megtámadták Brüsszelben és az Európai Unió Bírósága ítéletében helyt adott az Európai Bizottság keresetének. Azzal az indoklással, hogy a szóban forgó jogszabály többek között a tőke szabad áramlásának elvébe ütközik. Vélhetőleg vért izzadhatott a „nagy tiszteletű” grémium, míg sikerült jogi erőszakot tenni a logikus, de a globalista elitnek és az őket szolgáló NGO-knak nem tetsző magyar szabályozáson.

A jórészt Soros György által támogatott nyolc “civil szervezet” nyilván nem képviselheti a Magyarországon lévő több mint 60 ezer civil szervezet véleményét, arról nem is szólva, hogy még ha vannak is, támogatóik száma a valódi magyar civilekhez mérten szinte láthatatlan, mikroszkopikus. Számunkra csakis egy megoldás kínálkozna. Ki kellene mondani, hogy a fent említett nyolcak NEM civil szervezetek, hanem hatalompolitikai lobbisták, akikre más törvények vonatkoznak, mint amelyről az Unió Bírósága döntött.

Ezt a törvényt pedig minél előbb meg kellene alkotni.

Kép: Mandiner