Már hagyomány, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggelenként a Kossuth Rádió Jó reggel Magyarország című műsorának vendége. Így volt ez ma is.

A napi adatok ismertetése mellett megemlítette, hogy a következő hat hétben meg tudják duplázni a beoltottak számát és akkor kint leszünk a vízből. Mint mondta, most kiesett több mint 500 ezer Janssen vakcina, ezért egy szokatlan lépésre kerül sor, amely a nyugati vakcináknál eddig nem volt, vagyis olyan vizsgálatok lesznek a Janssen vakcinánál is, mint a keletiek esetében. Látni akarjuk, mi történik ott. Mindenesetre igyekeznek pótolni a kiesett vakcina mennyiséget minél előbb.

Már több mint 4,2 millió ember regisztrált – mondta a kormányfő. Az emberek egy része úgy gondolja, hogy lesz egy olyan helyzet, amikor a társadalom 60-70 százalékát beoltották, akkor őt nem kell beoltani. Aki azt hiszi, hogy valaki védett maradhat oltás nélkül, az téved – mondta a kormányfő. Az oltás életet ment, mert a megbetegedés halált is okozhat.

Természetesen szóba került az oltásellenes megnyilatkozások nagy száma is, amelyről a miniszterelnök úgy vélekedett, hogy sehol Európában nem tapasztal ilyen ellenzéki politikát, ami nálunk van a hataloméhség miatt. Hozzátette, hogy most válság van, nincs itt az ideje a politikának. Mint említette, két negatív jelenséggel kell megküzdeni, a gyógyszergyártók profitéhségével és a baloldal hataloméhségével.