Juraj Hrabko volt a TASR TV vendége, a szlovák elemző szerepléséről a ma7.sk felvidéki oldal számol be.

Hrabko beszélt a nemrég létrejött egységes magyar pártról is. Egy közvélemény-kutatás szerint ugyanis a három magyar pártból alakult új politikai alakulat, a Szövetség is megugorná az 5 százalékos bejutási parlamenti küszöböt. Hrabko elmondta, még várni kell arra, hogy ez a trend beigazolódjon, de véleménye szerint az egyesült magyar párt, a Szövetség akár tíz százalékot is képes elérni az elkövetkezendő parlamenti választásokon.

A Magyar Közösség Párja elnöke Forró Krisztián egy korábbi interjúban elmondta, az egység megteremtése önmagában nem lehet cél, csak eszköz arra, hogy biztosítsák a magyarság szervezett képviseletét a pozsonyi parlamentben. Biztató jel, hogy a Szövetség a Focus szerint is képes megugorni a parlamenti küszöböt, ez is azt mutatja, hogy a magyar választók egyetértenek a pártok egyesülésével, mivel korábban rendre a parlamenti küszöb alá mérték a magyar pártokat. Egyszóval

az eredmény elégedettségre ad okot, de semmiképpen sem bízhatjuk el magunkat.

Az elmúlt egy év ugyanis meggyőzően bizonyította, hogy „mindaddig nem tudunk előrébb lépni a közösségünk számára kitüntetetten fontos ügyekben, amilyen például az állampolgársági törvény megváltoztatása, amíg nem lesz ott a magyar képviselet a parlamentben”.

Forrás: mandiner.hu, ma7.sk