Alig telt el néhány nap azóta, hogy az újbudai DK-s polgármesterről, László Imréről megírták, hogy sportorvosi és sportvezetői pályafutása során több nemzetközi szintű doppingbotrány részese volt, amelyek következtében nem egyszer kénytelen volt lemondani aktuális tisztségéről, most ismét ő került a helyiek figyelmének központjába.

Az Ulászló–Kökörcsin–Zsombolyai utcák kereszteződésénél fekvő saroktelek beépítése miatt zúgolódnak a kelenföldi polgárok – írta a Vasárnap.hu. Az újbudai önkormányzat a jelenleg egyszintes épület helyére két jóval magasabb épületet húzna fel a meglévő háromemeletes házak közé.

A lakók elégedetlenek, mivel a baloldali vezetés, miközben azt hangoztatja, hogy túl van építve a kerület, addig maga is megszünteti a zöld területeket. 

Ráadásul úgy volt, hogy előbb egy négyemeletes épület épül, benne egy önkormányzati tulajdonú orvosi rendelővel, körülötte „pihenőparkkal”. Most kiderült, hogy nem négy-, hanem ötemeletes – vagyis hatszintes – lesz az épület, nem is egy, hanem két, húsz méter magas monstrum szerepel a tervekben, továbbá egy 56 férőhelyes mélygarázs, a pihenőpark pedig nem más, mint egy műkővel burkolt “zöld felület”, DK-s módra.

A helyi lakosok azóta háborognak, mert igazi parkot szeretnének az ősfás telken. László Imre pedig lapít, mint a fekália a fűben. Pedig márciusban még úgy nyilatkozott, hogy Újbuda „elvesztette élhető jellegét”, és egyre inkább betondzsungellé változik egy kifejezetten „zöld típusú kerületből”. 2019-ben pedig, a választások előtt azt ígérte, hogy felülvizsgálják a szabályozási terveket, s csak olyan építkezéseket engedélyeznek, amelyek a kerület élhetőségét és harmóniáját javítják.

Közben a lakókból megalakult Facebook csoport plakátokkal mozgósít, az alpogármestert bombázza kérésével és abban bízik, hogy kiderült: Van esély a terv megváltoztatására, mivel a telek egyharmada állami tulajdon és a vagyonkezelő hasznosításra, nem pedig eladásra engedte át az önkormányzatnak. A Facebook-csoport által kikért tulajdoni lapon pedig 2030-ig szóló elidegenítési tilalom van bejegyezve.