Újabb ügy borzolja a kedélyeket Amerikában: fél órával a Derek Chauvin-per minneapolisi ítélethirdetése előtt lelőttek egy késsel hadonászó 16 éves lányt. Az esetről videó is készült.

Az áldozat, Ma’Khia Bryant édesanyja, Paula Bryant a helyi műsorszolgáltatónak, a WBNS-TV-nek nyilatkozva azt mondta, lesújtották a történtek, és hogy lánya szerető lány volt. „Ennek nem kellett volna megtörténnie” – mondta a nő, és hozzátette, hogy válaszokat akar.

A lelőtt lány nevelőotthonban élt, és anyja „alig várta, hogy hazajöjjön”.

Késelésre készülhetett

A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videófelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek. Az egyik rendőr meglőtte a támadót, aki erre azonnal összeesett. A lány kórházban halt bele sebesüléseibe. Az incidens után tiltakozások voltak Columbus utcáin, illetve a helyszínen.

Forrás: tmz.com

Forrás: tmz.com

LeBron James megszólalása

Megszólalt a kosárlabdázó LeBron James is, óriási vihart kavarva. A sztársportoló ugyanis egy sztoriban a lányt lelövő rendőrről posztolt képet „te vagy a következő” szöveggel.

„Ez nem egyetlenegy rendőrről szól. Ez a rendszerről szól”

– fogalmazott LeBron James, akinek bejegyzése akkora felháborodást váltott ki, hogy a Los Angeles Lakers klasszisa végül törölte azt. Az Egyesült Államok legnagyobb rendőri szakszervezete gyalázatosnak és rendkívül vakmerőnek ítélte meg a megnyilvánulást. Mint mondják, a tiszt ezzel megmentette annak a lánynak az életét, akire rátámadtak.

Egy amerikai szenátor azzal vádolta a 36 éves kosarast, hogy posztja erőszakra buzdított. Amikor a rendőrt megkérdezték, hogy miért nyitott tüzet, arra hivatkozott, hogy a támadónak kése volt. LeBron azonban úgy érzi, túlkapás történt, a helyzet pedig megoldható lett volna lövöldözés nélkül.

Forrás: mandiner.hu

Címlapkép: Gettyimages