G. Fodor Gábor új könyvében meg akarja érteni és értetni, hogy hogyan lett egy 25 éves, tehetséges, érzékeny fiatalemberből megkerülhetetlen, közösségének stabil jövőt biztosító politikus, aki a legjobb úton halad ahhoz, hogy államférfi legyen.

Az Orbán-szabály olvasása közben szinte érezni, ahogy a politológus-szerző maga is rádöbben: Orbán Viktor sosem a hatalomhoz elegendő többséget akarja megszerezni, hanem mindig arra törekszik, hogy egymással szót értő, egymást tisztelni képes barátok, bajtársak közösségét állítsa maga mögé. Ha kell, türelemmel és bölcsességgel, ha kell, megejtő és határozott példamutatással. A legfőbb Orbán-szabály ugyanis az, hogy a csapatkapitány erejét a csapata adja – áll a XXI. Század Intézet sajtóközleményében.

A XXI. Század Intézet könyvsorozata, az Új Idők hazai szerzők gondolatainak közrebocsátásával kíván hozzájárulni a magyar politikai gondolkodás megújításához. Keresve sem lehetett volna illőbb és a vállalt missziót jobban hordozó kezdőkiadványt választani, mint G. Fodor Gábor politikai filozófus Az Orbán-szabály – Tíz fejezet az Orbán-korszak első tíz évéről című könyvét

olvasható Békés Márton történész, a könyvsorozat szerkesztőjének Látószög-blogon megjelent írásában.

A kötet a XXI. Század Intézet Új Idők című könyvsorozatának nyitódarabjaként jelenik meg (sorozatszerkesztő: Békés Márton). Kapható a Terror Háza Múzeum webshopjában és a könyvesboltokban.

Forrás: Origo.hu

Címlapkép: Origo.hu