Nem túl „genderérzékeny” a magyar társadalom, a nagy többség elfogadja az Isten által teremtett rendet. Társadalmi egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy tilos a gyermekeken nemi átalakítást végezni – írta a Vasárnap.hu, az Alapjogokért Központ hiánypótló kutatása alapján.

Az 1000 fős, reprezentatív mintán készült felmérés szerint a magyarok több mint kétharmada, 68,5 százalékuk egyértelműen kiáll amellett, hogy a férfi és női nem, veleszületett tulajdonság, és 66 százalék mondja azt, hogy a kétféle nem létezik csak.

Mindössze 22 százalék vélekedik úgy, hogy a nemünket az életünk során megváltoztathatjuk, és 24 százalék hisz a „további nemek” létezésében. Ezek alapján kimondható, hogy a magyar társadalom többsége elutasítja a biológiai nemek megkérdőjelezését és elfogadja az Isten által teremtett rendet.

Szintén biztató eredmény a jövő generációja szempontjából, hogy bár a megkérdezettek közel negyede (24%) elfogadja a társadalmi nemek létezését, de ha a saját gyermekükről van szó, drasztikusan elutasítanak mindennemű konkrét lépést.

Kijelenthető, hogy Magyarországon társadalmi egyetértés van azzal kapcsolatban, hogy tilos a gyermekeken nemi átalakítást végezni, még akkor is, ha abba a szülő beleegyezne! 86 százalék gondolja így, az elenyésző 6 százalékkal szemben!

A félmérés rákérdezett egy közelmúltban nagy port kavart kérdésre is: a klasszikus irodalmi olvasmányok problematikájára. A válaszadók 52 százaléka kiállt Jókai Mór Az arany ember című regénye mellett, szerintük a nemi szerepek könyvbéli ábrázolása egyáltalán nem elavult.

Végezetül a magyarok több mint 70 százaléka elutasítja, hogy a generációk által olvasott klasszikusokat levegyék a fiatalok olvasmánylistáiról. Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy a magyarok konzervatív szemléletűek és a női-férfi szerepek „hagyományos” értelmezése mellett teszik le a voksukat.