A Pázmaneum Polgári Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia szervezésében, Jópásztor vasárnapján, ma kerül sor a XXXII. Komáromi Imanapra. Az Imanapon magyar főpásztorért, valamint magyar papi és szerzetesi hivatásokért imádkoznak.

„A Komáromi Imanapok elindításának gondolata, a felvidéki magyar hívek és papok közös kezdeményezéseként, a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom egyházi programja részeként született 1990 tavaszán. Az első megbeszélést Léván tartották negyvenhat szlovákiai magyar lelkipásztor jelenlétében, ahol megfogalmazták az imanapok fő küldetését:

a szlovákiai magyarságot egyesítő közös imádság felvidéki magyar papi és szerzetesi hivatásokért, magyar főpásztorért, valamint magyar püspökségért.”

Az első imanapot 1990. június 3-án, pünkösd ünnepén rendezték a komáromi Szent András-templomban. „Mivel egyesek szerették volna politikai indíttatású rendezvénynek beállítani az Imanapokat, ezért a szervezést 1995-től a Jópásztor Alapítvány vette kézbe az imanapi szervezőbizottsággal együtt. 2006-ban pedig a Pázmaneum Polgári Társulás is csatlakozott a szervezőkhöz” – emlékeztetett még a tavalyi évben Karaffa Attila a Pázmaneum RT ügyvezető elnöke.

A mai Komáromi Imanap 14.15 órakor keresztúttal veszi kezdetét, majd délután három órakor szentmisével folytatódik magyar papi hivatásokért és magyar főpásztorért. Az Imanapot a Mária Rádió közvetíti a komáromi Szent Anna-kápolnából. Imádkozzunk kitartóan e nemes szándékra!

 

Forrás: Felvidek.ma

Kiemelt fotó: Forrás: ujszo.com/a kép illusztráció