Az a gyanús, ami nem gyanús – állította Virág elvtárs a Tanú című filmben. De akkor mi az, ami nagyon is gyanús? Maga a bizonyosság? Lehetséges, hogy korrupciós botrány fenyegeti a vakcinaszerződéseket aláíró egészségügyi biztost, számláján ugyanis valahonnan 4 millió eurós „kölcsönösszeg” jelent meg…

A Feketén Fehéren videóblog készítője, Ómolnár Miklós közölte a hírt, amely ugyan még bizonyításra (vizsgálódásra) szorul, ám elgondolkodtató, hogy ha valóban Stella Kyriakides egészségügyi biztos számlájára került a magyar forintban 1 milliárd 440 milliós összeg, vajon ki ajándékozhatta meg vele? Ha kölcsönről van szó, mire kellett ez a hatalmas összeg? Talán gyárat építene… de bocsánat, amíg EU-biztos, ezt nem teheti meg.  Emlékezzünk rá, Trócsányi László jelölését azzal az ürüggyel fúrták meg, hogy ügyvédi irodájának társtulajdonosa. Ha azt nem lehetett, gyártulajdonos sem lehet egy biztos, az biztos.

Cipruson „passzív vesztegetésről” ír a sajtó (bár tudnánk, ez mit jelent, hacsak azt nem, hogy Kyriakides nem kért, csak kapott „szerény” hálapénzt), biztosat a biztosról azonban addig nem állíthatunk, míg hivatalos vizsgálat nem minősíti a történteket. Mindenesetre elég gyanús.

Persze döntsék el Önök, valóban az-e? Ómolnár Miklós videója szolgálhat hozzá némi segítséggel.

Címképünkön: Stella Kyriakides. Forrás: europarl.europa.eu)