„A Százak Tanácsa soros elnökei – orvos, tanár, mérnök, művész, jogász, sportoló, egyházi méltóságot viselő, kommunikációs és gazdasági szakember tagjaink (közöttük a Magyar Tudományos és Művészeti Akadémia elnökei) nevében – kérjük a magyar társadalom a koronavírus védőoltásoktól személyes félelemből, vagy politikai véleményük miatt tartózkodó tagjait, bízzanak a magyar orvosokban, víruskutatókban, az egészségügyben dolgozókban és kérjék a védőoltást.”

Barátsággal és bizalommal: Andrásfalvy Bertalan, Bakos István, dr. Bíró Zoltán, dr. Fekete Gyula, Foltán László, dr. Gyurkovits Kálmán, dr. Szijártó István (ügyvivő elnök)

Mi sem igazolhatja jobban a vakcinaháború súlyosságát, mint ez az állásfoglalás, amelyet szellemi életünk legnagyobbjai tettek közzé.

Gyanítható, hogy a világon nincs még egy ilyen ország, de Európában egészen biztos, ahol a magát ellenzékinek tartók nemhogy a kormánnyal, de saját népükkel is szembe menjenek. Gondoljunk csak az EB-ben, EP-ben történt magyarországi mószerolásokra, amellyel nem csak a kormányt, hanem azokat az embereket is meggyalázták és gyalázzák, akik – nem kevesen – a Fideszre szavaztak. Ezt akár hazaárulásnak is nevezhetnénk.

De hazai vizeken maradva, minek minősítsük az oltásellenes kampányt, amit jó hosszú ideje folytatnak?

Idézzük csak fel mit mondott a DK az orosz vakcinával kapcsolatban:

„Orbánék ne a magyar embereken kísérletezzenek” és „a kormány ne riogassa tovább az embereket az orosz vakcinával”. De azt is mondták, hogy az Európai Bizottsághoz fordulnak az orosz vakcina ügyében. A kínai vakcináról is hasonlóan vélekedtek, minden rossznak elmondva és hasonló megnyilvánulásokat tettek a Gyurcsányt követő jobbikosok, momentumosok és még sorolhatnánk.

A negatív hangok nem csitulnak, sőt fenyegető mondatok hangzanak el, nem véve tudomást például a Medián felméréséről – honlapunkon olvasható – amelyből egyértelmű, hogy nő azoknak a száma, akik oltáspártiak és jelentős azoknak az aránya, akik az orosz vakcina ellenzésével, illetve a kínai vakcina betiltásával nem értenek egyet.

Akkor még nem szóltunk arról, hogy az EU perel, mert nem szállít elegendő vakcinát az AstraZeneca. Jelezhetnénk azt is, hogy az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőműhely szerint a magyarországi oltási program előbbre tart, így a kilábalás is várhatóan előbb indul, mint a többi közép-európai gazdaságában.

Mint tudjuk, a tények makacs dolgok, de akin szemellenző van. az csak a saját feje után megy, nem néz semerre.