Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán tett bejegyzéséből kiderül, hogy az európai baloldal még mindig nem tett le a betelepítési kvótáról és arról, hogy illegális bevándorlókkal árassza el a kontinenst.

A miniszter asszony a facebook oldalán a következőket írja:

A német Szociáldemokrata Párt (SPD) napokban kiadott, legújabb migrációs tervében olyan újabb menekülési okokat szeretne elismertetni a származási országban való üldöztetés mellett, mint pl. a klímaváltozás vagy a nemzetközi kereskedelmi politika hatásai. Emellett európai tengeri mentési programot is követelnek, valamint egységes menekültügyi eljárást szeretnének elérni az Európai Unióban, miközben elutasítják a külső határokon való előzetes ellenőrzéseket. Az SPD szerint a teljes eljárásnak nyitott centrumokban, európai területen kell lezajlania, lehetőség szerint 3 hónapon beül. A befogadott migránsokat kvóták szerint osztanák el a tagállamok között. Ha egy ország ebben nem akar részt venni, akkor anyagi vagy személyi hozzájárulást várnának.

Mindeközben Sophie In’t Veld EP-képviselő, a jogállamiság nagyasszonya amiatt aggódik, hogy Dánia 189 szír bevándorlót küldene vissza szülőhazájába. A skandináv ország nem kér többé a migrációból és a párhuzamos társadalmakból, erre válaszul In’t Veld képviselő asszony a LIBE-bizottság elé citálná a dán hatóságokat.

A magyar álláspont ismert: egy erős nemzetekre épülő Európát szeretnénk, párhuzamos társadalmak és bevándorlásból fakadó feszültségek nélkül. Ahol az államok tiszteletben tartják egymás szuverén döntéseit és nem felülről mondják meg, hogyan és kikkel éljünk együtt. Magyarország a Hungary Helps Programnak köszönhetően emberséges, biztonságos és józan választ adott a migrációs kihívásokra.

Itt lenne az ideje, hogy Európa is kövesse a példánkat és levetkőzze a baloldal álságos és képmutató sallangjait.