Az MTI beszámolója szerint Angela Merkel kancellár ma jelentette be Berlinben, hogy lazítják a korlátozásokat Németországban.

A kancellár elmondta, hogy a beoltottak az utolsó adag oltás utáni 15. naptól, valamint a fertőzésen a megelőző hat hónapban átesett emberek szabadon felkereshetik az aktuális járványügyi szabályok alapján működő üzleteket, vendéglátóhelyeket, sport, kulturális vagy egyéb intézményeket, amelyeket mindenki más csak – hetente egyszer ingyenes – antigén gyorsteszt elvégzése után, friss negatív lelet felmutatásával látogathat.

További könnyítés a beoltottaknak és a gyógyultaknak, hogy külföldi útról hazatérve nem kell negatív tesztet felmutatni vagy karanténba vonulni, kivéve, ha a SARS-CoV–2 valamely fokozottan veszélyes új változata által sújtott területen jártak.

Olvasva a hírt az jutott eszembe, hogy – ahogy nálunk – ott is igazolni kell, hogy beoltottak, vagy átestem a fertőzésen.

Így szeretném felkérni a TASZ-t, legyenek kedvesek tiltakozni a „bumáska” ellen, mert ez a németeknél is alapjogot sért. Úgy látszik máshol is kezdenek rájönni, nem csak a hangadó kisebbségnek vannak jogai, hanem a többségnek, akik normális életet szeretnének élni.