Nem volt kérdés, hogy a Karitáció Alapítvány bohócdoktoraival a Szeged mellett élő kis Bende gyógyulása mellé áll. Mint írják, megérintett minket a Várkonyi család összetartó szeretete és a kisfiú életöröme.

Bende története szívszorító. A 23 hónapos kisfiú nyitott gerinccel, agykamra-tágulattal, alsóvégtagi petyhüdt bénultsággal, vizelet- és széklettartási nehézséggel született. Az első 4 hónapját a kórházak falai között töltötte, hiszen vér szerinti szülei – a betegsége miatt – lemondtak róla.

Bende örökbefogadása után négy nagy- és két kisebb műtéten esett túl. Az anya elmondása szerint Bende rendkívül okos, vidám, érdeklődő kisgyermek: korát meghazudtolva énekel, versel és mondókázik 18 hónapos kora óta, ok-okozati összefüggéseket lát meg, s képes az összetett mondatok alkotására is. Kognitív funkciókban a kortársai előtt jár. Imádja a fejlesztéseket.
A szülők nagy álma, hogy egy Panthera Bambino kerekesszék apró tulajdonosa lehessen gyermekük, ami kiváltja majd a babakocsit, így megízlelheti a szabadság élményét és érzését.
A Karitáció Alapítvánnyal karöltve Ön is segíthet Bende kerekesszékhez jutásához! További részletekért kérjük látogasson el a weboldalukra.