A DK anyák napján mutatja be miniszterelnök-jelöltjét, ám az esemény leírása alapján jó esély van arra, hogy Dobrev Klára lesz az.

Május 2-án 15 órakor a Demokratikus Koalíció bemutatja a miniszterelnök-jelöltjét – derül ki a párt által megosztott Facebook eseményből.

A párt miniszterelnök-jelöltjét a következőképpen írják le:

Anyák napján bemutatjuk az embert, aki az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett 39 települést, beszélgetett 71 emberrel és meghallgatott több száz problémát, hogy bemutassa nekünk a Kevesek Magyarországát. Ő mindig ott van, ahol az emberek. Kérdez és meghallgat.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke egy korábbi interjú során azt mondta: hogyha lesz kormányfőjelöltjük, akkor az a felesége, Dobrev Klára lesz. A jelenleg európai parlamenti képviselőként, valamint az EP elnökeként dolgozó Dobrev jelöltségét korábban már más DK-s politikusok és közszereplők is pedzegették.

Jelenleg az ellenzéki összefogás pártjai közül Jakab Péter (Jobbik) és Fekete-Győr András (Momentum) jelentette be hivatalosan, hogy indul az ellenzéki előválasztáson. Rajtuk kívül még Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) azok, akik szintén bejelentkeztek a pozícióra.

Forrás: mandiner.hu

Kiemelt kép: PS