A CÖF Klub Miskolc kommunikációjában 2016. febr. 26-án szerepelt először Balczó András olimpiai bajnokunk, nem mellesleg egy nagycsalád fejének a levele, amelyet a Józan Ész halálára írt. Régen született a levél, de most még inkább igaz, mint megírásakor.

A levél ugyan Józan Ész halálára íródott, én most mégis életet leheltem Józan Észbe, mert azt gondolom, józan Ész csak karanténba zárt tetszhalott, hiszen még sokan vagyunk/vannak nemzettársaink között is, a Föld közel 9 Mrd embere között még inkább, akik ismerjük az erőtől duzzadó Józan Észt. Csak éppen mi, talán mert konfliktuskerülőbbek vagyunk, talán mert nem tudunk mit kezdeni a modern média lehetőségeit ragyogóan kihasználó és jól szervezett harsány kisebbséggel, nem tudjuk érvényesíteni a többségünk által nyújtott demokratikus akaratunkat.

A világ tele van olyanokkal, akiknek bár megadatott a művelődés, a tanulás lehetősége, mégis olyanok, mint elefánt a porcelánboltban, mosdatlan szájuk pedig oly annyira arcpirító, hogy a Józan Ész megáll és tetszhalott lesz.

Balczó Andás levele már legalább ötéves, de az agónia sokkal régebben kezdődött. A Francia Forradalom volt az első, amely az ellenfelek totális megsemmisítését tűzte zászlajára az egyéni szabadságjogok és az egyenlőség nevében. Az ezt követő forradalmak mind az előző hatalmat gyakorlók ellen léptek fel a fenti célokért, amely célokat már ideológiai alapokkal is megerősítették. Végül, valamely ideológia nevében már osztályok megsemmisítése volt a cél. (Megjegyzem: a magyar szabadságharcok mindig a nemzeti függetlenségért folytak, kivéve az 1919-es „forradalmat”). A „harc” csúcspontja a fasizmus és a kommunizmus, utóbbi a II. Világháború után minden lehetséges erejét bevetette az izmus elterjesztésére a Nyugat országaiban is.

Nos, számos vezető értelmiségi lett támogatója ennek az eszmének, és több filozófiai iskola is működött (leghíresebbek a párizsi és frankfurti), amelyek a tudományos alapjait próbálták lefektetni ennek a nagyszerű eszmerendszernek és az erre alapozott jövőnek.

Roger Scruton Futóbolondok, csalók, agitátorok/Az újbaloldal gondolkodói című könyvében leírja, hogy a ’60-as évek nyugati egyetemeken tanító ideológiagyártókat értelmetlenség automatáknak nevezi, akik bár igyekeznek támaszkodni korábbi gondolkodók téziseire, mégis inkább a szovjet-féle valóságot próbálják ideologizálni marxi alapokon. Scruton azt mondja, hogy ezekre a kurzusokra járó hallgatók ájultan csodálták a „mestereket”, hiszen nem illet bevallani az értetlenségüket az értelmetlenségeket illetően, mivel Őket is kiközösítették volna e géniuszok köré gyűlt társaságból. E szellemi áramlatok közös jellemzője:

a másként gondolkodók TOTÁLIS elutasítása (akár fizikai megsemmisítése). Az ideológiai alapú osztályharcban elpusztítottak a „humánus terror” áldozatai, amelynek célja a totális béke megteremtése (ez volt a békeharc);
a maguk fajtájúak által elkövetett jó erkölcsbe ütköző és jogellenes cselekedetek megbocsájtása (amit Ők elkövetnek, a Másik Énük követi el);
a lojalitás hangoztatása.

Ez a szellemi nihil vezetett az 1968-as diáklázadásokhoz, amelyekből számos, még most is regnáló politikus, véleményvezér, pártfunkcionárius került ki. Ők a liberálisok az Európai Parlamentben, a késői tanítványok – Fricz Tamás után – Soros papa/a globális tőke – nem mellesleg jól fizetett – aktivistái. Ennek a szellemiségnek velejárója mindaz a szellemi mocsok, amit el kell viselnünk. El kell viselnünk, hogy a gender-ideológiát már óvodás kórtól tanítani, terjeszteni akarják, döbbenten olvassuk, hogy gyermekek feljelentik szüleiket, mert nem engedik a nem-változtató műtétüket.

A Black Lives Matter jegyében elvárják, hogy fehérek térdeljenek le feketék előtt (a Forma-1-es versenyző, az orosz Daniil Kviat mondá: Ő csak Isten előtt térdel le), a rendőr ne alkalmazzon erőszakot a gyilkossal szemben. De elvárják annak elviselését is, hogy az illegális bevándorló szabadon léphesse át határainkat és több ún. alanyi joggal rendelkezzen, mint mi, bennszülöttek.

De ennek része az is, hogy a vírus elleni védekezésben egyesek egyéni szabadságjogaikra hivatkozva megtagadják a többség által elfogadott és gyakorolt védekezési gyakorlatot. Hiszen, a fentebb említett ’68-as értelmetlenség automatákat ájultan követők egyéni szabadságjogaikat előbbre helyezik a közösségi érdekeknél. Hiszen a mestereik kitalálták a polgári engedetlenség intézményét, amelyet párszor már alkalmaztak is a világ különböző országaiban. A közösségi médián élők pedig aléltan ismétlik az olvasottakat és látottakat.

Szerencsére hazánk lakosságának többsége ellenáll e szellemi devianciának. Erősítsük magunkat már most, hogy a következő demokratikus megmérettetés után is mi maradjunk a demokratikus többség, és akkor a Józan Ész győzedelmeskedik.

Dr. Lengyel Attila a CÖF Klub Miskolc vezetője

(Címkép: CÖF Tv Vlogexpressz)