Folytatódik a színjáték a baloldalon: a Demokratikus Koalíció (DK) csütörtökön bejelentette, hogy vasárnap három órakor bemutatja a miniszterelnök-jelöltjét, aki borítékolhatóan Gyurcsányné lesz.

Mint ismert, a baloldalt egy személyben irányító Gyurcsány Ferenc rég eldöntötte, hogy

Karácsony Gergely lesz a közös jelölt.

Gyurcsány Ferencné saját magát megalázva és nevetségessé téve próbálja elhitetni a közvéleménnyel, hogy verseny lesz a tisztségért, miközben pontosan tudja, hogy előre eldöntöttek mindent.

Vasárnap 15 órakor bemutatjuk a miniszterelnök-jelöltünket. Aki mindig ott van, ahol az emberek. Kérdez és meghallgat

– így jelezte közösségi oldalán a DK, hogy a hétvégén nyilvánosságra hozzák, kit indítanak el az előválasztáson.

A statisztaszerepet minden bizonnyal Gyurcsány Ferenc felesége kapja meg, erre lehet következtetni a párt politikusainak korábbi nyilatkozataiból.

Vágó István elnökségi tag a Rákosi-korszakot idéző, rajongói levélben kérte fel a szerepre az uniós képviselőt, Kálmán Olga politikai tanácsadó szintén hasonló stílusban méltatta párttársát. Arról nem is beszélve, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök ezt megelőzően azt nyilatkozta, hogy amennyiben pártja indít valakit, felesége lesz az.

AZ ELŐVÁLASZTÁS UGYANIS NEM MÁS, MINT EGY ELŐRE MEGTERVEZETT SZÍNJÁTÉK, AMINEK EGYETLEN CÉLJA VAN: KARÁCSONY GERGELYT ERŐSÍTENI – írja az Origo.hu.

Kiemelt kép: Origo.hu