Az ima-maratont Ferenc pápa vezetésével indulni és zárul majd. Az imádságot szombaton este hat órától a Szent Péter-bazilikából, a Capella Gregorianából közvetítik.

Ferenc pápa a világ minden Mária-kegyhelyét és minden katolikus hívet meghívott a közös imádságra. Az eseményen a szentatya harminc rózsafüzért is megáld majd, amelyeket harminc, a világ különböző pontjain lévő Mária kegyhelyre visznek el, amely helyszínekről szintén folyamatos élő közvetítés lesz elérhető.

Stefano Cecchin atya, a Pápai Nemzetközi Mária Akadémia elnöke a Vatikáni Rádiónak nyilatkozva elmondta: „Az egész egyházból szüntelen ima szállt fel Istenhez” a pandémia megszűnéséért. „Ez megerősíti az egyház tanítását, miszerint Isten azért ajándékozta nekünk Máriát, hogy soha ne legyünk egyedül. Mária az, aki a kánai menyegzőn ügyelt arra, hogy mire van szüksége az ifjú párnak, és ő az, aki most is figyel ránk. Különösen a nehéz pillanatokban, mint most, kell hozzá, az édesanyánkhoz fordulnunk”– közölte a Vatican News Cecchin atya gondolatait.

(Címkép forrás: Facebook)