Van nekünk egy nagyszerű balliberális ellenzékünk, amelyik ugye mindig korrekt és nem ismeri a kettős mércét. Most is, hogy Merkel megállapodott Kínával a vakcinaszállításról, dühödten bírálták a kancellárt.

Már nem is tudom, hol olvashatók ezek a bírálatok… ja, persze. Sehol. Pedig szerintük Kínában dúl a diktatúra, a kínai vakcinát pedig szidni kell, Vagy csak akkor, ha itthonról van szó? Csak, ha a csúnya, diktatórikus Orbán-kormány szerzi be a magyar emberek életének megóvása érdekében? Csak nem azt szeretnék, hogy pusztuljon a magyar? Á, az nem lehet!

Menczer Tamás Facebook-oldalán tette közzé véleményét a dübörgő balos hallgatással kapcsolatban:

„3 napja került sor a 6. német-kínai kormányközi megbeszélésre.

Ilyen nyilatkozatok születtek:

Hangsúlyozták a nemzetközi együttműködés fontosságát a járvány elleni küzdelemben, tekintettel az oltások globális ellátására és az utazás megkönnyítésére szolgáló oltási igazolások elismerésére is.

A két ország kapcsolatának erősségét jelzi, hogy Németország Kína első számú kereskedelmi partnere Európában, Kína pedig Németország első számú kereskedelmi partnere Ázsiában.

A kiemelt gazdasági együttműködés mellett számos területen kooperálnak, például a külpolitikai konfliktusrendezésben, klímavédelemben, egészségügyben, mezőgazdaságban, társadalmi kérdésekben vagy a fenntartható fejlődésben, illetve külön kiemelte a közös cselekvési tervet.

Pekingnek és Berlinnek nem egyezik a véleménye egyes kérdésekben, de amíg mindkét fél tiszteletben tartja a másik fél alapvető érdekeit és aggályait, és mindaddig, amíg egyenlő bánásmód melletti és a belügyekbe való kölcsönös beavatkozás nélküli kommunikáció és eszmecsere folyik, kedvező feltételeket teremthetnek a zökkenőmentes párbeszéd és együttműködés számára.

Na, gondoltam, most aztán a német kormány megismeri a magyar baloldalt, jön majd, hogy kiszolgáltatják Németországot Kínának, növekszik a keleti befolyás stb.

De semmi. Egy árva szó sem.

Viszont itthon folyamatos a kínai vakcina aljas és alaptalan támadása. Ami életekbe kerülhet. És persze olvasható a sokadik dögunalmas és alaptalan cikk is a Fudan Egyetemről.

Hogy van ez, kedves baloldal?

A magyar-kínai együttműködést, konkrétabban a vakcinabeszerzést miért is kell támadni? A magyar orvosok és szakemberek döntését miért kell támadni?

A magyar emberek élete miért nem elég fontos ahhoz, hogy a politikai támadásokat befejezzék!?”

(Címkép: MTI)