Nem mindenki fogadja el, hogy a nyitás újabb szabályainak értelmében kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet bemenni a nyilvános helyekre, például az ismét megnyílt Fővárosi Állat- és Növénykertbe is!

Tegnap délig már 12 ezer látogató érkezett a Fővárosi Állat-és Növénykertbe. Az állatok kicsit furcsán viselkedtek állítólag, szokatlan volt nekik a hirtelen érkező embertömeg. De azért nyugodtan, komótosan cammogtak a helyükön és ketreceikből bámulták a felszabadult látogatókat.

Azt azonban nem láthatták, hogy egyesek nem viselkednek békés állat módjára. Hanem idegesen balhéznak a bejáratnál, olyannyira, hogy rendőrt kellett hívnia a személyzetnek. Egy férfi és egy nő azt kifogásolta, hogy a védettséget igazoló plasztikkártya nem bizonyítja egyértelműen azt, hogy valaki be van oltva. Azonban a jelenleg hatályos szabályoknak megfelelően az állatkert munkatársai nem engedték be a párt.

A magyar ember azonban gyakran keresi a kiskaput. A kormány éppen ezért szigorú szankciókat vezetett be tegnap a védettségi igazolvány hamisítása ellen. A Magyar Közlöny szerint:

„Aki a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló kormányrendeletben meghatározott hamis közokiratot vagy magánokiratot készít; közokirat vagy magánokirat tartalmát meghamisítja; hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot vagy magánokiratot felhasznál; információs rendszerbe adatot jogosulatlanul, vagy jogosultsága kereteit megsértve bevisz, megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”

Úgy tűnik szükség lesz ilyen szigorú szankciókra. Egyetlen fegyverünk a vírus ellen az oltás. Azonban nem kötelező! A közösség védelme azonban azt kívánja, hogy a fertőzöttek ne menjenek oda, ahol másokat is megfertőzhetnek. És igen! Igazolni kell a többiek érdekében, hogy védettek vagyunk!

Forrás: hvg.hu

Forrás: hvg.hu

Azt is tudomásul kell venni, hogy a plasztikkártya nem játékszer. Aki kijátssza a törvényt, az a többiek életét veszélyezteti! A plasztikkártyának piaci értéke van, hiszen azzal utazhatunk, járhatunk nyilvános helyekre, kaphatjuk vissza „szabadságjogainkat”. Ezért szigorúan védeni kell az ügyeskedőkkel és azokkal szemben, akik kiváló illegális üzleti lehetőséget látnak benne!

Mindannyiunk érdeke, hogy érvényes legyen a plasztik! Az állatkertben is!