Az Agrárminisztérium ezúton hívja fel minden érintett figyelmét, hogy az egységes kérelmek elektronikus rögzítésére 2021. május 17-ig van lehetőség. Eddig 1,6 millió hektár után közel 100 ezer termelő adta be az egységes kérelmét.

Az egységes kérelem keretében lehetőség van összesen 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímhez kapcsolódóan támogatást igényelni, mint például az alaptámogatás (SAPS), vagy például erdészetek fejlesztése.

A SAPS és zöldítés várható fajlagos összege az elmúlt évekhez hasonlóan, a forint árfolyamától függően 76-80 ezer forint körül alakulhat,így minden termelőnek érdemes kérelmét határidőig beadna.

2021. május 17-ét követően a már benyújtott kérelmek szankciómentesen módosíthatóak május 31-ig. 2021. június 9-ig még módosítható a kérelem, akkor azonban a támogatási összeg munkanaponként egy százalékkal csökken.
Ugyanezzel kell számolni a május 17-e és június 9-e között beadott kérelmeknél is.

A kitöltési felület a Magyar Államkincstár e-ügyintézési felületén érhető el. Akiknek ez nehézséget okoz, kérjék a falugazdász hálózat segítségét.