Magyarország számára a szociálpolitika elsősorban a családok támogatását jelenti, az ország megerősítését a kormány a családok megerősítésén keresztül igyekszik megvalósítani.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszélt a magyar kormány családpolitikájáról a portugáliai Portóban, miután megkezdődött a szociális témákkal foglalkozó európai uniós csúcstalálkozó. A miniszter kifejtette:

A magyar emberek szempontjából fontos az, hogy megmaradjon a családokat támogató adórendszer, hogy versenyképes maradjon az alacsony adóknak köszönhetően, mint például a társasági adó, és a munkából származó jövedelmek minél nagyobb mértékben a családoknál maradjanak.

A kormány nem szeretne egységes adórendszert Európában, nem szeretné, ha azért kellene növelni az adókat Magyarországon, mert európai szinten ezt találták ki.

Novák Katalin beszámolt a csok népszerűségéről, az új otthonfelújítási program elindításáról, továbbá kitértek annak fontosságára, hogy a nők igazi választási szabadságot kapjanak, elhelyezkedhessenek a munkaerőpiacon, ha ezt kívánják, de tudják a gyermekeiket is nevelni. Míg a portugálok inkább a migrációval szeretnék orvosolni demográfiai problémáikat, Magyarország a gyermekvállalási kedv növelésével.

(Címképen: Balról jobbra Novák Katalin, Palkovics László, Varga Judit. Forrás: Facebook)