Pénteken  a WHO jóváhagyta a kínai Sinopharm veszélyhelyzeti alkalmazását, ennek ellenére Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi politikusa ismét támadta a keleti oltóanyagot.

Komáromi az ATV híradójában arról beszélt, hogy az emberek csak a Pfizerben és a Modernában bíznak. Nyilatkozata tökéletesen megmutatja, hogy a baloldali politikusok kizárólag a vakcinák iránti bizonytalanság kialakításában érdekeltek. Úgy látszik, sosem lesz vége Gyurcsány Ferencék oltásellenes kampányának.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyása a kínai Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását illetően azért is volt nagy jelentőségű, mert a nemzetközi szervezet eddig még nem „engedett át” nem nyugati gyógyszercég által kifejlesztett oltóanyagot, a Sinopharm volt az első.

Mint ismert, a keleti oltóanyagot világszerte már több százmillió embernek beadták, Magyarországon már több hónapja oltanak vele. Ennek ellenére a hazai baloldal a kezdetek óta tudatosan és összehangoltan támadja a vakcinát, nem titkoltan azzal a céllal, hogy bizonytalanságot keltsen körülötte.

Ez most tökéletesen bebizonyosodott: hiába kapott zöld lámpát a WHO-tól, Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa a döntés napján erős mondatokkal illette a Sinopharmot (és a Szputnyik V-t is).

Komáromi  arról beszélt, hogy a praxisában lévő emberek többsége hetek óta csak Pfizer-védőoltásra vár. Majd ezen a ponton külön kiemelte, hogy az emberek már csak a Pfizerben és a Modernában hisznek. „Sokan vannak, elsősorban pajzsmirigy betegek, autoimmun betegek, elhízottak, cukorbetegek, várandósak, szoptató kismamák, és tulajdonképpen már csak a Pfizerben és a Modernában hisznek az emberek” – fogalmazott a baloldali politikus.

Nyilatkozata tökéletesen beleillik a sorba: Komáromi hónapok óta kitartóan támadja a keleti oltóanyagokat, amivel a baloldal oltásellenes kampányának első számú arcává lépett elő, korábbi nyilatkozataiban azt mondta, hogy a koronavírus által okozott betegség is jobb, mint a keleti oltások.

Emlékezetes, korábban odáig merészkedett, és nem véletlenül használtuk a merészkedni igét, hogy aktív egészségügyi dolgozóként azt mondta, bizonyos oltásoknál még a koronavírus is jobb. A kijelentés miatt Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke etikai eljárást ígért ellene.

Legutóbb pedig azzal dicsekedett: amennyiben betegei megkérdezik tőle, hogy mennyire jó választás a Sinopharm vagy a Szputnyik, azt válaszolja, nem tudja megmondani. Indoklása szerint azért nem, mert „erre nincsenek bizonyítékok”.

Nagyon fontos lenne megérteni, hogy egy egészségügyi dolgozó, – főleg, ha pártjának egyik véleményvezére az egészségügy területén –  nyilatkozata elbizonytalanítja az embereket. A vakcinák tekintetében hazánkban szabad a választás, az oltás sem kötelező,  de már több, mint négymillió-kétszázezer ember élt vele, mert megértették, hogy életet menthet. A keleti is, meg a nyugati is. Túl azon,hogy a szakemberek döntő többsége szerint minden ismert és világszerte használt oltóanyag hatékony és mellékhatások tekintetében sincs lényeges különbség tudomásul kell venni, hogy ha csak a nyugatihoz ragaszkodna a kormány hónapokat csúsznának az oltások, hiszen onnan gyorsan nem szerezhető be oltóanyag. Egyszerűen nincs annyi!

Persze ezt Gyurcsányék is nagyon jól tudják! De úgy tűnik az emberéletek sem számítanak, ha egy jónak gondolt kampányfogást lobogtathatnak!

Forrás: origo.hu