„Félelmetes” látni, amint a „woke generáció” egy „nyomorúságos világot” teremt magának.

Nyilatkozta a legendás The Who együttes frontembere.

„Úgy értem, bárki aki leél egy életet – és látjuk, hogy ezek mit csinálnak – tudja, hogy ez az út sehova sem vezet, főleg akkor, amikor átélhettél olyan periódusokat az életben, mint amilyenben nekünk részünk volt. Az aranykort éltük át. Efelől nincs kétség”

– fogalmazott.

Az angol rocklegenda rámutatott, a „woke generáció” és a múlt generációi közötti különbségekre is, és megjegyezte, hogy a régiek háborúból jöttek ki, és tulajdonképpen első kézből nézték végig a kommunista rendszer kudarcát.

„Egy háborúból jöttünk ki, egy kiegyenlített társadalomból. (…) És átéltük a szocialista kormányokat. Láttuk, hogy a kommunista rendszer megbukik a Szovjetunióban. Jártam azokban a kommunista országokban, amíg ez a rendszer uralkodott ott. Láttam, milyen csodálatos volt”

– mondta Daltrey ironikusan.

Daltrey ezt egyébként nem is akárhol mondta, ugyanis a 77 éves rocksztár az Apple Music egyik podcastjében beszélt erről és mint tudjuk, a kaliforniai tech-óriás sem megy a szomszédba egy kis „haladásért”.

A „woke” angol szó magyarul felébredtnek lehetne fordítani, azonban az elmúlt időszakban a politikai, kulturális értelemben éber, jól informált emberek szinonimájaként használják különböző mozgalmak. Magyarul talán a haladó illik rá a legjobban. A „cancel” angol szó pedig eltörlést jelent, így alakult ki libsi körökben az eltörlő kultúra, hogy mindent megszüntetnének, ami nekik nem tetszik.

A Twisted Sister nevű rockbanda énekese, Dee Snider is nagyon megunta az eltörlési kultúrát és a cenzúra szinonimájaként használta a jelenséget.

„Itt vagyunk ebben a PC világban, ahol folyton figyelnünk kell arra, hogy mit mondunk és arra, hogy ez kit fog megbántani. Ez egy elég furcsa dolog”.

-mondta Schneider.

Forrás: 888.hu

Képek Forrása: Wikipédia