Agyalágyult banda ez a CÖF! – címmel az OLKT.net (ki tudja milyen portálon) jelent meg a primitív kritika, amelyet Dr. Dávid Ferenc billentyűzött össze, mint DK elnökségi tag, amit alább közlünk.

Mint arra korábban is felhívtuk a figyelmet, az Európai Unióról szóló szerződés 17. cikke alapján az Európai Bizottság tagjait általános alkalmasságuk és európai elkötelezettségük alapján, olyan személyek közül kell kiválasztani, akiknek függetlenségéhez nem férhet kétség, illetve feladatainak ellátása során a Bizottság teljes mértékben független. Magyar Gábor jelölésével a jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának most már kijelenthetjük, hogy Vera Jourová, úgy is, mint az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa és úgy is, mint a testület alelnöke alkalmatlan, elfogult és velejéig gátlástalan. Ezek alapján Magyarország meghatározó civil közösségeként a CÖF-CÖKA is felszólítja az Európai Bizottságot Magyar Gábor azonnali visszahívására, illetve ezzel egyidejűleg követeli Vera Jourová bizottsági alelnök azonnali lemondását. (CÖF-CÖKA)

A mindenkitől (és mindentől) független – magát autonóm civil szervezetként feltüntetni kívánó – CÖF-brigád nem sokat teketóriázott. Május 6-án Deutsch Tamás követelte Magyar Gábor koordinátori mandátumának azonnali visszavételét, és – láss csodát! – egy nappal később a békemenetes alakulat önálló társadalmi tényezőként támogatja a fideszes indítványt.

A CÖF-CÖKA tehát habozás nélkül beállt D. Tamás pártjának szándéka mögé, és Magyar Gábor azonnali visszahívását harsogja. Igazán várhattak volna „saját” kezdeményezésükkel néhány napot, mert így teljesen egyértelmű: a pártközpont kiadta a parancsot, és a Csizmadia László vezette, állandóan vonulni akaró zászlóalj azonnal végre is hajtotta azt.

Öntevékeny szervezetként nem elégedtek meg Magyar Gábor pozíciójának megfúrási kísérletével, hanem „egy füst alatt” Vera Jourová bizottsági alelnök leváltását is szorgalmazzák. Ezzel újabb jó pontokat (és százmilliókat) akarnak bevasalni a Fidesztől, hiszen köztudott, hogy a kormányzó párt nem igazán szíveli Jourová asszonyt. Ezért nem csak lemondásra szólítják fel, hanem még keménykednek is vele ezek a bátor CÖF-fiúk: alkalmatlannak, elfogultnak és velejéig gátlástalannak tartják a magas rangú cseh EU-diplomatát.

Fogalmam sincs, hogy mi lesz ennek a primitív kezdeményezésnek a sorsa. Néhány dolog azonban biztosra vehető: a.) az Európai Bizottság nem lesz hálás az inszinuációért, b.) Magyarország megítélése tovább romlik az uniós közegben, c.) Vera Jourová asszony és az őt delegáló Csehország sem tekintheti barátságos lépésnek a nyílt támadást.

Kell ez nekünk?

Szerző. Dr. Dávid Ferenc, a DK elnökségi tagja.

Forrás:

 

Természetesen A CÖF nem mehet el szó nélkül a primitív bírálat mellett.

Szék a Főnök árnyékában

„…önbizalmat – Te adtál nekem, amit igyekeztem és igyekszem meghálálni. Jegyzetkészítéseim és előadásaim közben gyakran eszembe jutsz, mert még most is meg akarok felelni az általad támasztott szigorú – erkölcsi és szakmai – követelményeknek.” – írta Dávid Ferenc néhai főnöke, Demján Sándor halálának évfordulóján, 2019 tavaszán. Majd ősszel, már Gyurcsány Ferenc mögé sorakozva tett hitet arról, hogy „több komoly és vállalhatatlan” ajánlat után mondott igent a Demokratikus Koalíció megkeresésére. „Vonzó, tisztességes szakmai ajánlatott tettek” mondta magabiztosan, hiszen a fővárosban ellenzéki győzelmet hozó önkormányzati választáson éppen egy hónappal voltunk túl.

„Azt persze nem tagadom” -, írta Dobrev Klára miniszterelnök-jelölti ajánlásában a néhai Főnök erkölcsi és szakmai követelményeit szem előtt tartva Dávid Ferenc, „hogy a rénszarvasvadászok, ketrecharcosok és B-közép látogatók országában üdítő jelenség lenne a miniszterelnöki székben egy felkészült, határozott, elegáns és mosolygós hölgy. Talán a DK-s D.K.?

Kedves D.F.! Ezzel a szilárd elvi alapokon álló jelennel valóban teljesen hiteles a Biszku Béla védőügyvédjeként elhíresült Magyar Gábor függetlensége mellett kardot rántani és megvédeni az EB alelnökét, Vera Jourovát Gyurcsány és Gyurcsányné háta mögül. Vagyis talán mégis igaza van Magyarország meghatározó civil közösségének, amikor felszólítja az Európai Bizottságot Magyar Gábor azonnali visszahívására, valamint ezzel egyidejűleg követeli Vera Jourová bizottsági alelnök azonnali lemondását?

(CÖF-CÖKA)