„Oltás, oltás, oltás. Ezen múlik, hogy mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat” – írta közösségi oldalán szombaton Orbán Viktor. Több szakember és politikus, így Müller Cecília Országos Tisztifőorvos, Dr Merkely Béla Széchenyi-díjas magyar orvos, de Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Csizmadia László a  CÖF-CÖKA alapító elnöke is az oltásra bátorít mindenkit, első sorban a 16-18 éves fiatalokat. Ők még szerda éjfélig foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu oldalon.

Szerdáig 90 ezer 16-18 év közötti fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

Müller Cecília azt mondta, hogy péntek éjfélig 84 ezren regisztráltak a korosztályba tartozó mintegy 193 ezerből, de további hatezren „kicsit későn ébredtek”, ők szombaton és vasárnap regisztráltak. Úgy döntöttek, hogy nekik is lehetővé teszik az oltás felvételét csütörtöktől, ők ma kapnak sms-t az online időpontfoglalásra.

A regisztráltak 80 százaléka már foglalt is időpontot magának, „látszik a fiatalos lendület, ők nem sokat spekulálnak” – fogalmazott.

Hozzátette: a 18 éven felüliek Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokra jelentkezhetnek, a háziorvosok pedig a héten a kínai mellett Janssen- és Moderna-vakcinát kapnak.

Forrás: magyarhirlap.hu