Az egyházfő kijelentette, Európában tendenciaváltásra van szükség olyan reformokkal, melyek a családot helyezik a középpontba.

Hideg és sötét télnek nevezte az európai demográfiai helyzetet Ferenc pápa a születéscsökkenések problémájáról rendezett római találkozón pénteken. Ugyanott az olasz kormányfő, Mario Draghi is új családpolitikát szorgalmazott. Ferenc pápa kijelentette, Európában tendenciaváltásra van szükség olyan reformokkal, melyek a családot helyezik a középpontba.

Úgy vélte, a fiatalok többsége gyermeket akar, de vágyaikat befagyasztja az Európát uraló hideg és sötét demográfiai tél.

Megjegyezte, hogy az öregnek nevezett európai kontinens már nem dicsőséges múltja, hanem lakosságának előrehaladott kora miatt viseli azt a jelzőt. A katolikus egyházfő „generációs fenntarthatóságot” szorgalmazott, példaként említette a járványhelyzetben elszegényedett fiatalokat, akik a pápa szerint csak társadalmi és gazdasági szolidaritással képesek családot alapítani.

„Ha nem a családok vannak a jelen középpontjában, akkor nem lesz jövő; de ha a családok újraindulnak, akkor minden újraindul ”- hangsúlyozta.

Forrás: mandiner.hu

Kiemelt fotó: Vatikan News